Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

7ημερη εκδρομή στο Βόρειο Αιγαίο Μυτηλήνη-Μονή Οσιου Παταπίου-Αγ.Ιωαννης Ρωσσος

7ημερη εκδρομή στο Βόρειο Αιγαίο.Μυτιλήνη το νησί της Σαπφούς, του Αλκαίου, του Θεόφιλου, του Μυριβήλη . Απλωμένη αμφιθεατρικά σε επτά λόφους, με το φρούριό της να ξεχωρίζει από μακριά, η Μυτιλήνη, μαγεύει τους επισκέπτες της από την πρώτη στιγμή!!Σας περιμένουμε να….εξυψωθούμε πνευματικά και να απολαύσουμε την σπάνια ομορφιά που μας προσφέρει η φύση!!!
Αναχώρηση από Ηράκλειο 27 Σεπτεμβρίου.
Μυτηλήνη-Μονή Οσιου Παταπίου-Αγ.Ιωαννης Ρωσσος.

1η μέρα 27/09/. Συγκέντρωση στο λιμάνι Ηρακλείου στις 20.00 και επιβίβαση στο πλοίο.

2η μέρα 28/09/. Άφιξη στο Πειραιά στις 06.30 επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Λουτράκι και την Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνομα του Αγίου και θα μαθουμε την ιστορία της Μονής.Επιστροφή στο λιμάνι του Πειραιά  και επιβίβαση στο πλοίο για Μυτιλήνη

3η μέρα 29/09/. Άφιξη νωρίς το πρωί στην όμορφη ΜΥΤΙΛΗΝΗ . Επιβιβαζόμαστε στo πούλμαν και κάνουμε μια στάση  αμέσως μετά στο κέντρο της Μυτιλήνης για να κάνουμε την πρώτη μας γνωριμία με την πόλη, να απολαύσουμε τον πρωινό καφέ μας  ή μία ζεστή μπουγάτσα, να ξεμουδιάσουμε από το πλοίο  και όποιος επιθυμεί να προσκυνήσει στον Άγιο Θεράποντα . Μετά την χαλαρωτική αυτή στάση μας, συνεχίζουμε το δρόμο μας πάντα παραλιακά προς το ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ για να φτάσουμε στην εκκλησία του ΤΑΞΙΑΡΧΗ  ο οποίος είναι ο πολιούχος του νησιού . Η θαυματουργή εικόνα του είναι φτιαγμένη από χώμα και αίμα. Θα προσκυνήσουμε, θα μάθουμε την ιστορία του και θα κατευθυνθούμε  στο θαυματουργό μοναστήρι των ΑΓ. ΡΑΦΑΗΛ – ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΑΓ. ΕΙΡΗΝΗΣ να προσκυνήσουμε και να πάρουμε Αγίασμα . Μετά από όλα αυτά θα σταματήσουμε στα παραλιακά ταβερνάκια της Πάνω Σκάλας όπου μπορούμε να γευματίσουμε ελεύθερα. Αφού γευματίσουμε αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στην μεγαλύτερη παραλία, στα ΒΑΤΕΡΑ. Τακτοποιούμαστε στα δωμάτια μας  και έχουμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση, βόλτα, η μπάνιο στην θάλασσα και στην πισίνα. Βρισκόμαστε πάλι για το βραδινό φαγητό .

4η μέρα 30/09/. Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τον πανέμορφο παραδοσιακό Μόλυβο. Πρώτα θα ανεβούμε με το πούλμαν στο ιστορικό Βυζαντινό κάστρο για να θαυμάσουμε την πανέμορφη θέα και να βγάλουμε φωτογραφίες. Απέναντι μας βλέπουμε τις Τουρκικές ακτές με το ακρωτήριο Baba Kale και δεξιά μας μπορούμε να δούμε μέχρι το Αϊβαλί. Κατεβαίνουμε στην πόλη όπου μπορούμε να περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά με τα καλντερίμια και τα πολλά μαγαζάκια να πιούμε ένα καφεδάκι και μετά να συνεχίσουμε για την ξακουστή Πέτρα με Την θαυματουργή Παναγία της  πάνω στον βράχο. Θα μάθουμε την ιστορία της θα προσκυνήσουμε και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό στις πολλές ψαροταβέρνες και εστιατόρια που υπάρχουν στην περιοχή. Όποιος θέλει μπορεί να έχει το μαγιό του να κάνει και ένα μπάνιο αν το επιτρέπει ο καιρός. Η επόμενη επίσκεψη μας , θα είναι στην Μονή Λειμώνος που στέκει από το 1526 και προσφέρει μεγάλο έργο. Θα δούμε το κελί του Αγίου Ιγνατίου, το Άβατον για τις γυναίκες, τους υπέροχους κήπους με τα πολλά ζώα και μετά το προσκύνημα θα καταλήξουμε στην Σκάλα Καλλονής όπου θα πιούμε στην παραλία ένα καφεδάκι πριν καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση

5η μέρα 01/10/.Σήμερα μετά το πρωινό μας θα κάνουμε την μεγαλύτερη διαδρομή του νησιού για να φτάσουμε στο Απολιθωμένο δάσος. Το απολιθωμένο δάσος αποτελεί ένα μοναδικό δασικό οικοσύστημα το οποίο απολιθώθηκε επί τόπου λόγω της έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας που υπήρχε πριν κάποια εκατομμύρια χρόνια. Κατά την διάρκεια της διαδρομής θα εκπλαγούμε από τις αλλαγές του τοπίου. Όσοι θέλουν μπορούν να κατέβουν και να δουν από κοντά τους απολιθωμένους κορμούς. Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε και το Μουσείο στο γραφικό Σίγρι θα παρακολουθήσουμε μία ταινία με την ιστορία, θα δούμε στις βιτρίνες καταπληκτικά απολιθώματα και θα αναχωρήσουμε για την υπέροχη Σκάλα Ερεσού την πατρίδα την μεγάλης ποιήτριας Σαπφούς όπου μπορούμε να κάνουμε μπάνιο στην υπέροχη αμμουδιά και να  γευματίσουμε ελεύθερα στα διάφορα ταβερνάκια. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο διανυκτέρευση.

6η μέρα 02/10/. Αναχωρούμε μετά το πρωινό μας και αφού φορτώσουμε τις βαλίτσες μας στο πούλμαν για την ορεινή πανέμορφη  Αγιάσο όπου θα προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα Της Παναγίας. Μπορούμε επίσης να αγοράσουμε και τα τοπικά προϊόντα με πιο ονομαστά τα ξυλόγλυπτα της Αγιάσου. Περνώντας από την Καρύνη θα σταματήσουμε να δροσιστούμε αλλά και να γνωρίσουμε την κουφάλα του δένδρου που όπως λένε έμεινε δύο χρόνια ο λαϊκός Ζωγράφος μας  ο Θεόφιλος. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας και καταλήγουμε μετά από μία καταπληκτική διαδρομή στο ξακουστό Πλωμάρι όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό στα ταβερνάκια και βόλτα να γνωρίσουμε την πόλη. Αργότερα συνεχίζουμε  προς την Μυτιλήνη αφού πρώτα σταματήσουμε καθ’ οδόν να γνωρίσουμε και να προσκυνήσουμε στις κατακόμβες της Αγίας Μαγδαληνής στο Σκόπελο (ένα από τα πέντε χωριά της Γέρας). Φτάνοντας στην Μυτιλήνη  θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για τα τελευταία μας ψώνια. Επιβίβαση στο πλοίο, νύχτα εν πλω.

7η μέρα 03/010/. Περίπου 07.00 φτάνουμε στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβιβαση στο  πούλμαν και αναχώρηση για το Προκόπι οπου θα προσκυνήσουμε το Ιερό σκήνωμα του Αγίου Ιωαννου του Ρωσσου.(ελεύθερος χρόνος για βόλτα και γεύμα).Το απογευμα θα παρουμε το δρομο για το λιμανι του Πειραια με σταση για καφεδακι.Επιβιβαση στο πλοιο.

8η μέρα 04/010/.Αφιξη στο λιμάνι του Ηρακλείου.


ΤΙΜΗ ΑΤΟΜΟΥ €325!!!

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Εισιτήρια Ηράκλειο-Πειραιά- Ηράκλειο στην οικονομική θέση (Minoan Lines)
Εισιτήρια Πειραιά-Μυτιλήνη-Πειραιά στην οικονομική θέση.
Πούλμαν στην Μυτιλήνη  για τις προγραμματισμένες εκδρομές.
(3) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο μπροστα στη θάλασσα.
(3) πρωινά στο ξενοδοχείο.
(3) δείπνα στο ξενοδοχείο.
Αρχηγός συνοδός του γραφείου με γνώσεις.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Ποτά στα γευματα
Εισόδους σε τυχόν Μουσεία
Δημοτικούς φόρους που πληρώνονται στο ξενοδοχείο 0,75€ ανα διανυκτέρευση

Διαφορά σε 4κλινη καμπινα €15 ανα διαδρομή.

Διαφορά Μονόκλινου €70








Δημοσίευση σχολίου

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search