Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

7ημερη οδική εκδρομή στη Κωνσταντινούπολη


Η μαγεία, η κουλτούρα και ο ρομαντισμός που αποπνέει η Κωνσταντινούπολη, δεν περιγράφονται με λόγια (όσο κι αν το προσπαθήσουμε). Την ονόμασαν σταυροδρόμι των πολιτισμών.... βασιλίδα των πόλεων.... πρωτεύουσα του Βυζαντίου και τριών διαδοχικών αυτοκρατοριών... η μοναδική πόλη που είναι χτισμένη επάνω σε δύο ηπείρους.Για εμάς τους Έλληνες ένας τόπος γεμάτος αντιθέσεις, που σίγουρα μας προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα!!!

23-30/10/18
Αναχώρηση από Ηράκλειο & Xανιά 23 Οκτωβρίου

1η ΗΜΕΡΑ: 23/10/.ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ.Συγκέντρωση στον επιβατικό σταθμό και επιβίβαση στο πλοίο.

2η ΗΜΕΡΑ: 24/10/.ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ. Αφιξη το πρωι στο λιμανι του Πειραιά.Επιβίβαση στο πουλμαν και αναχώρηση με προορισμό την Θεσσαλονίκη  οπου θα διανυκτερεύσουμε.Καθ΄οδόν θα κάνουμε τις απαραίτητες στάσεις για φαγητό και καφεδάκι.Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για γνωριμία με την πόλη της Θες/νικης.Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: 25/10/.ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ Πρωινό και αναχώρηση.Διέλευση από Εγνατία Οδό, στάση στη Μουσθένη για καφέ .Σύνορα Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια μέσω Μαλγάρων, Ραιδεστού φθάνουμε  νωρίς   το απόγευμα στην Κων/πολη. Πρώτη γνωριμία με τις ομορφιές της Πόλης ,προαιρετική κρουαζιέρα στα χιλιοτραγουδισμένα στενά του Βοσπόρου. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση ,ξεκούραση και το βράδυ μπορούμε να γευτούμε την πολίτικη κουζίνα  σε μία από τις τόσες ταβέρνες της Πόλης . Διανυκτέρευση .

4η ΗΜΕΡΑ : 26/10 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφτούμε τον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου.. Συνεχίζουμε για περιήγηση στην Πόλη . Θα ξεκινήσουμε με τη Μονή της Χώρας με τα μοναδικά ψηφιδωτά και τοιχογραφίες που χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα . Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο βυζαντινό Ιππόδρομο με τον υπέροχο αιγυπτιακό κίονα – οβελίσκο που φέρει πάνω του ιερογλυφικά, το χάλκινο τρίποδα των Δελφών και την ωραία γερμανική κρήνη του 1898. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μπλε Τζαμι του Σουλτάνου Αχμετ  και μετά θα επισκεφθούμε την περίφημη εκκλησία – μουσείο της Αγίας Σοφίας ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Βυζαντινής εποχής  Χρόνος ελεύθερος για αγορές στο γνωστό μας Καπαλί Τσαρσί (σκεπαστή αγορά) με τα 4.000 μικροκαταστήματα με χρυσαφικά, ασημικά, χειροποίητα χαλιά, δερμάτινα, είδη λαικής τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Ξεκούραση . Το βράδυ θα έχουμε την ευκαιρία να διασκεδάσουμε  σε εστιατόριο με χορούς και τραγούδια της Ανατολής . Διανυκτέρευση .

5η ΗΜΕΡΑ : 27/10  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΑ. Πρωινό και αναχώρηση για την προβλήτα όπου θα πάρουμε το καράβι της γραμμής για να μεταβούμε στα μαγεμένα νησάκια της Προποντίδας τα Πριγκηπόνησα ( Πρώτη, Αντιγόνη, Χάλκη , Πρίγκηπος).  Θα επισκεφθούμε τη Χάλκη . Με τα γραφικά παΐτόνια θα βρεθούμε στην ομώνυμη Θεολογική Σχολή που βρίσκεται « σκαρφαλωμένη » στο  λόφο της Ελπίδος . Θα περιηγηθούμε στη Σχολή και στις

ιστορικές αίθουσες αυτής . Επιστροφή νωρίς το μεσημέρι στην Πόλη. Ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετικά γεύμα στην περιοχή Κουμ Καπί με τις ψαροταβέρνες και τους παραδοσιακούς πλανόδιους μουσικούς.  Διανυκτέρευση . 

6η ΗΜΕΡΑ  28/10 ΗΜΕΡΑ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ. Πρωινό και αναχώρηση  για  να μεταβούμε στο Φανάρι όπου θα επισκεφθούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Ναό του Αγ.Γεωργίου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Παναγία των Βλαχερνών , όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Κατόπιν θα βρεθούμε έξω από τα τείχη της Πόλης, θα δούμε τα Θεοδοσιανά τείχη και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, την Παναγία Μπαλουκλιώτισσα με το θαυματουργό αγίασμα και τα παραδοσιακά ψάρια του θρύλου της ‘Αλωσης. βρεθούμε στο εμπορικό κέντρο ISTANBUL FORUM για να περιηγηθούμε στο μεγαλύτερο Ενυδρείο της Ευρώπης .Κατόπιν  αναχώρηση για  Θεσσαλονίκη.  Στάση στη Ραιδεστό για μεσημεριανό φαγητό .Διέλευση Κήπων και με τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν άφιξη το βράδυ στην Θεσσαλονίκη.Δείπνο –Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ  29/10 ΗΜΕΡΑ : ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Πρωινό και αναχώρηση παίρνοντας μαζί μας όμορφες εικόνες θα πάρουμε το δρόμο για το λιμάνι του Πειραιά κάνοντας στάσεις για καφέ και φαγητό. Το απόγευμα άφιξη στο λιμάνι και επιβίβαση στο πλοίο.

8η ΗΜΕΡΑ  30/10 ΗΜΕΡΑ :ΆΦΙΞΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ.


ΤΙΜΗ ΑΤΟΜΟΥ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ  €405
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
·         Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονομικη Θεση με MINOAN LINES
·         2  διαν/σεις σε ξενοδοχείο 3*  κεντρικό στη Θες/νικη.( Hotel Vergina 3* )
·         Mεταφορές – μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο.
·         3 διαν/σεις σε ξενοδοχείο 4*   περιοχή Ταξίμ.( Hotel B.W.ERESIN TAXIM 4* )
·         5  πρωινά γεύματα
·         Ξεναγήσεις – περιηγήσεις του προγράμματος
·         Αρχηγό – ξεναγό του γραφείου μας
·         Τοπικό ξεναγό
·         Ασφάλεια αστικής ευθύνης
·         Το ΦΠΑ της εκδρομής 24%


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
·         Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
·         Διασκεδάσεις ,επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα  και ό,τι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΚΑΜΠΙΝΑ  ΑΒ4  €15  ΑΝΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ.
ΔΙΑΦΟΡΑ  ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  145
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ











Δημοσίευση σχολίου

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search